tiistai 3. tammikuuta 2012

Paahdettu kurpitsa


Hehkutin pari päivää sitten butternut squash -kurpitsaa ja uhosin kirjaavani tänne muutaman huippuohjeen. Tässä on nyt yksi.

Kuten jo kerroinkin, törmäsin butternut squashiin ensimmäistä kertaa täällä Jyväskylässä tänä talvena.  Amerikkalaiset tapaavat sanoa, että kaikki maistuu paremmalta maapähkinävoin kanssa. Minä sanon, että kaikki maistuu paremmalta paahdettuna ja kurpitsan kokkaaminen alkoikin lycostamalla roasted butternut squash. Haun päästä löytyi tämä aarre, jonka nyt melko uskollisesti kirjaan tänne iloksenne.


Paahdettu kurpitsa 2-4:lle

1 keskikokoinen butternut squash -kurpitsa (n. 800 g)
1 rkl (oliivi)öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 + 1 rkl persiljaa hienonnettuna
0,5 dl parmigiano reggianoa raastettuna

Halkaise kurpitsa, kuori se ja poista hötöinen siemensisus lusikan avulla.

Pilko kurpitsaliha parin sentin kuutioiksi ja laita kuutiot piiras- tai lasagnevuokaan.

Heitä päälle öljyä, suolaa, mustapippuria, valkosipulia ja 1 rkl persiljaa. Sekoita hyvin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia, ota uunista lisää parmesan ja jatka paistamista viitisen minuuttia.

Ripottele päälle loppu persilja.

1 kommentti:

  1. oli aivan järkyttävän hyvää, vaikka unohdin parmesaanin! Kiitos helposta ja herkullisesta ohjeesta, teen tätä tästälähtien usein :-)

    VastaaPoista