sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Appelsiinikaakao


Olen aivan varma, että osaat keittää kupposen kaakaota ihan ilman opastustani. Mutta ehkäpä mieleesi ei ole juolahtanut, että kupposen kaakaota voisi maustaa appelsiinin kuorella..?


Appelsiinikaakao 2:lle

0,5 luomuappelsiinin kuori
4 dl maitoa
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. Pirkan luomu ja reilu)
2 rkl (intiaani)sokeria

Kuori appelsiinin uloin oranssi kuori ja laita se kattilaan muiden aineiden kanssa. Hauduta keskilämmöllä kuumaksi ja siivilöi kuppeihin.


4 kommenttia:

  1. No eipä ollut juolahtanut! Kiitos ohjeesta, herkullisen oloista. Mitä jos heittäisi sekaan vielä kanelitangon...

    Olin joskus, muistaakseni Espanjassa Rondassa, suklaakahvilassa, jossa oli varmaan parikymmentä erimakuista suklaajuomaa, jotka tehtiin paikalliseen tapaan tietty sulaan suklaaseen...mmm.. Maut tosin tulivat jostain siirapeista, että siinäkin mielessä ohjeesi on paljon kannatettavampi.

    VastaaPoista
  2. Eugenia, kaneli, appelsiini ja suklaa ovat epäilemättä toimiva yhdistelmä, tämä siis kokeiluun! Ja kaakaon sekaan voi tietty heittää laajalla skaalalla mausteita kuten chiliä, kardemummaa, maustepippuria, inkivääriä...

    VastaaPoista
  3. Chili on mahtava idea! Luitko muuten tän päivän Hesarista niiden appelsiinikaakao-ohjeen? Käskivät keitellä appelsiinisiirapin erikseen. Pitääpä kokeilla sitäkin - jos se säilyisi jääkaapissa, sitä voisi lorauttaa aina kaakaon sekaan ihan tuosta vain.

    VastaaPoista
  4. Eugenia, reissupäivä, joten en ole ehtinyt vielä Hesarin kimppuun, mutta siirappi kuulostaa mahtavalta! Keksin muuten kuivata appelsiinikuorisuikaleita, säilyvät pitkään ja appelsiinikaakaohimon yllättäessä on kuivattuja kuoria hetivalmiina. Toimivat morttelissa hienonnettuna myös leivonnassa - luulisin.

    VastaaPoista