Fenkoli on yksi niistä kasviksista, jota en oikein osaa käyttää. Voissa haudutettuna se on tietysti ihanaa, mutta varsinkin tuoreen fenkolin käyttö on jäänyt vähemmälle.
Törmäsin tovi sitten Simply Recipes -saitilla julkaistun Shaved Fennel Salad -reseptiin ja voin ilmoittaa, että nyt repertuaariini kuuluu kaksi fenkoliruokaa: voissa haudutettu fenkoli sekä fenkolisalaatti.
Resepti on ilmeisesti alunperin South Beach Diet -nimisestä opuksesta. Kalan kyljessä salaatti on täydellistä ladies who lunch -osastoa ja toimisi varmaan hyvin myös joulun kalapöydässä.
- Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty 1/8 teelusikallinen tuoretta timjamia, mutta itse en viitsi moisen määrän takia ostaa kokonaista timjamiruukkua. Käytän annetuista ohjeista poiketen myös mustapippuria, koska why not?
Fenkolisalaatti 2-4:lle
1 fenkoli mahdollisimman ohueksi viipaloituna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl silopersiljaa hienonnettuna
2 rkl parmesanlastuja
ripaus mustapippuria
Sekoita kaikki aineet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti