maanantai 5. marraskuuta 2012

Fenkolisalaatti


Fenkoli on yksi niistä kasviksista, jota en oikein osaa käyttää. Voissa haudutettuna se on tietysti ihanaa, mutta varsinkin tuoreen fenkolin käyttö on jäänyt vähemmälle.

Törmäsin tovi sitten Simply Recipes -saitilla julkaistun Shaved Fennel Salad -reseptiin ja voin ilmoittaa, että nyt repertuaariini kuuluu kaksi fenkoliruokaa: voissa haudutettu fenkoli sekä fenkolisalaatti.

Resepti on ilmeisesti alunperin South Beach Diet -nimisestä opuksesta. Kalan kyljessä salaatti on täydellistä ladies who lunch -osastoa ja toimisi varmaan hyvin myös joulun kalapöydässä.


  • Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty 1/8 teelusikallinen tuoretta timjamia, mutta itse en viitsi moisen määrän takia ostaa kokonaista timjamiruukkua. Käytän annetuista ohjeista poiketen myös mustapippuria, koska why not?


Fenkolisalaatti 2-4:lle

1 fenkoli mahdollisimman ohueksi viipaloituna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl silopersiljaa hienonnettuna
2 rkl parmesanlastuja
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki aineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti