maanantai 12. marraskuuta 2012

Niksinurkka: riisin keittäminen

Pitkäjyväisen tumman riisin keittäminen on mielestäni ihmeellisen vaikeaa. Paketissa ilmoitettu keittoaika ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi pitkä, jotta riisi ehtisi kypsyä. Erityisen raivostuttavaa on se, että veden pitäisi imeytyä kokonaan riisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa omissa riisinkeittopuuhissani sitä, että kattilasta on vesi loppunut, riisi on edelleen raakaa, lisään vettä, vahdin haukan lailla koska vesi alkaa kiehua, sekoitan, maistelen kypsyyttä, unohdan riisikattilan, riisi palaa pohjaan ja on parhaassa tapauksessa edelleen raakaa.

Löysin saveur.comista Perfect Brown Rice -ohjeen, jonka metodilla riisin keittäminen on onnistunut aina kerrassaan täydellisesti. Jos touhu vaikuttaa naurettavalta piperrykseltä ja olet tyytyväinen keitettyyn riisiisi, ymmärrän toki. Muille: kandee kokeilla!


Keitetty pitkäjyväinen tumma riisi 4:lle

2,5 dl riisiä
3 l vettä
ripaus suolaa

Laita kattilaan 3 litraa vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Kaada riisi lävikköön ja huuhtele kylmän veden alla n. 30 sekuntia.

Kaada riisi kiehuvaan veteen, sekoita kerran ja anna kiehua ilman kantta 30 minuuttia.

Kaada riisi lävikköön, valuta n. 10 sekuntia ja kippaa takaisin tyhjään kattilaan. Älä nosta kattilaa takaisin liedelle, vaan asemoi se esim. pannunaluselle, peitä kannelle ja anna jälkikypsyä 10 minuuttia.

Sekoita valmis riisi irtonaiseksi haarukan avulla ja mausta suolalla.


2 kommenttia:

  1. No onpa hienolta kuulostava niksi, täytyypä testata jo tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, kyllä näillä ohjeilla saa hyvät riisit keiteltyä!

      Poista