maanantai 26. marraskuuta 2012

Juustoritarit


Eräs ystäväni teki joskus ennen muinoin useasti juustoritareita. Ehkä hän tekee niitä vieläkin, mutta minulle niitä ei ole tarjoiltu ainakaan kymmeneen vuoteen. Juustoritarit ovat mahtavia, joten on ihan itse pitänyt tarttua paistinlastan varten. Muutamana marraskuisena sunnuntaiaamuna meillä onkin syöty cheddar-ritareita. Rapeita päältä ja möhnäisen juustoa valuvia sisältä. Nam.


  • Olen itse kokeillut tehdä ritareita vasta cheddarista, mutta varmaan mustaleimainen emmental, gouda ja muut pitkään kypsytetyt kovat juustot toimivat hyvin. Tai vuohenjuusto, jolloin sinapin voi korvata vaikka punaisella pestolla. Jos kotoa on löytynyt tomaatteja, olen leikannut niitä hyvin ohuiksi viipaleiden leipien väliin. Eli ei muuta kuin täytteitä varioimaan, joukkoon sopii varmaan niin leikkeleet, tapas-kasvikset, suolakurkku kuin karamelisoitu sipulikin.
  • Ohjen määrät ovat osastoa "suurin piirtein", kun harvoin tällaisia ruokia tehdessä tulee mittoja käytettyä.


Juustoritarit 4:lle

8 viipaletta (paahto)leipää
Dijon-sinappia
n. 100 g juustoraastetta

n. 1 dl ravaista maitoa
1 muna
oliiviöljyä
voita

Levitä leipien toiselle puolelle kevyesti sinappia ja jaa juusto neljälle leivälle. Asemoi toiset neljä leipää kanneksi ja liiskaa leipiä litteämmiksi.

Sekoita maito ja muna, kääntele leivät siinä ja paista oliiviöljy-voiseoksessa kummaltakin puolelta nätin väriseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti