torstai 4. elokuuta 2011

Kylmä kesäkurpitsakeitto

Unohdin ottaa kuvan valmiista keitosta. 
Tässä pikkuiset ovat matkalla höyretettäväksi.

Kesäkurpitsakausi on kuumimmillaan, joten tarjoilen tänään kylmää kesäkurpitsakeittoa. 


Kylmä kesäkurpitsakeitto 3-6:lle

1 kg mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoita kuutioituna
1,5 dl kurpitsan keitinlientä
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl tuoretta bailikaa tai minttua
0,5 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä

Höyrytä kesäkurpitsa kypsäksi (noin 10 minuuttia). Ota 1,5 dl keitinlientä talteen.

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Homma onnistuu myös sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti