Tonnikalalevite on siellä kahden leivän välissä...
Tonnikala - merten ylikalastettu kana. Pyrin käyttämään tonnikalaa hyvin harvoin, ja silloinkin aina MSC-sertifioituna. Toisin sanoen käytän aina tölkkitunaa, tuoretta ja kestävästi kalastettua tonnikalaa kun on ainakin Jyväskylästä mahdotonta löytää. Sertifioitu tonnikala on vähän kalliimpaa kuin sertifioimaton, mutta mielestäni se on pieni hinta siitä, että maailman tonnikalapopulaatiolle tarjotaan edes mahdollisuus selviytyä.
Söin joskus Lontoossa ältsin hyvää tunakolmioleipää ja olen siitä lähtien yrittänyt toisintaa makuelämystä. Harvoja tonnikalareseptejäni onkin tämä voileipätahnan ohje (kehitysversio 2.4).
- MSC-sertifioitua tonnikalaa on ainakin Rainbow'lla, jonka valikoimaan kuuluu veteen säilötty versio. Myös öljyyn säilöttyä tunaa on kuulemma valikoimassa, mutta en ole koskaan törmännyt siihen.
- Tahnaa riittää kahteen isoon täytettyyn leipään. Lisäksi vaikka ituja ja avokadoa.
Tonnikalalevite
1 prk MSC-sertifioitua tonnikalaa paloina vedessä tai öljyssä
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl soijakastiketta
1 tl paahdettua seesamiöljyä (esim. Lanfranchi)
peukunpäänkokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 dl rucolaa pilkottuna
Valuta tonnikalasta neste.
Sekoita kulhossa jogurtti, soija, seesaimöljy, inkivääri, valkosipuli ja rucola.
Lisää tonnikala ja sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti