keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kukkakaaligratiini


Keittokirjahyllyn siivous jatkuu! Vuorossa on toinen ysärivegekirja, Tuija Ruuskan Aurinkomaa - lapsiperheen kasviskeittokirja. En yhtään muista, miksi olen ostanut aikoinani lapsiperheen keittokirjan, ehkä silloin markkinoilla oli niin nuukasti kasviskeittokirjoja, että lapsellinenkin versio kelpasi. Nyt ei enää kelpaa, ja kirja joutaisi uuteen kotiin. Eli jos olet kiinnostunut kartuttamaan keittokirjakokoelmaasi Tuija Ruuskan Aurinkomaa - lapsiperheen kasviskeittokirjalla (2. painos, 1996), laita sähköpostia (pikkukeskiviikko@gmail.com) ja kirja siirtyy omistukseesi postimaksun hinnalla.


Kirjassa on muutama suosikkiresepti, tässä yksi sesonkiin sopiva.


Kukkakaaligratiini 4:lle
Ohje Tuija Ruuskan Aurinkomaa-keittokirjasta

1 kukkakaali
vajaa desi kukkakaalin keitinlientä
1 paketti Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa

Leikkaa kukkakaali isohkoiksi kukinnoiksi. Höyrytä tai keitä viitisen minuuttia.

Ota vajaa desi keitinlientä talteen, valuta kukkakaali ja aseta se uunivuokaan.

Laita keitinvesi kattilaan ja murustele juusto joukkoon. Kuumenna keskilämmöllä usein sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.

Kaada juusto kukkakaalin päälle ja paista gratiinia 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti