torstai 18. elokuuta 2011

Jogurtti-kukkakaalisalaatti



Tulee nyt toinen kukkakaaliohje putkeen, mutta kun sesonki on ihan juuri ohitse! Yksinkertainen salaatti, joka sopii niin grillijuttujen, uusien pottujen ja kalan kuin munakkaankin kylkeen.

  • Tehosekoittimella salaatinteko ei tunnu onnistuvan, mutta monitoimikone rulaa. Jos siis omistat monitoimikoneen, kippaa kaikki aineet sinne ja surauta tasaiseksi. Itse silppuan kukkakaalin veitsellä, kun en moista apparaattia omista.
  • Salaatti ei säily kovin hyvin, joten kannattaa tehdä vain sen verran, kuin tulee kerralla syötyä.

Jogurtti-kukkakaalisalaatti 4:lle

puolikas iso kukkakaali
1,5 - 2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,25 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa kukkakaalista kukinnot. Silppua kukinnot veitsellä hienoksi ja kaada silppu kulhoon.

Sekoita valkosipuli, suola ja mustapippuri jogurttiin.

Yhdistä jogurtti ja kukkakaali ja sekoita huolella.

2 kommenttia:

  1. Tein tämäntyyppistä salaattia, mutta jääkaapin inspiroimana heitin sekaan fetan jämät (muussattuna) ja lusikallisen sinappia. Hyvää tuli niinkin päin. Ilman noita lisäyksiä olisin ehkä lisännyt jugurttiin minttua ja tavoitellut jonkunlaista kreikkalaistunnelmaa. Oletko itse kokeillut variaatioita tästä?

    VastaaPoista
  2. Eugenia, jotain yrtti- ja sinappijuttuja ja joskus myös intialaista versiota eli joukkoon herneitä, currya, garam masalaa yms. oon kokeillut. Feta-oliivi-(grillattu) paprika -setti toimisi varmaan ihan loistavasti tässä yhteydessä. Mutta missäpä ei?!

    VastaaPoista