tiistai 21. kesäkuuta 2011

Mushy peas


En ymmärrä, miksi brittien keittotaidolle jaksetaan aina hirnua, sieltähän löytyy vaikka mitä kulinaarisia helmiä: etikkasipsit, fish and chips, shepherd's pie, Eton mess ja mitä niitä nyt olikaan... Ai niin, mushy peas!

Mushy peas tehdään yleensä kuivatuista herneistä ja sitä tarjoillaan tyypillisesti fish and chipsin kyytipoikana - ja se on herkkua! Jostain syystä kuivatuista herneistä tekemäni muhju ei ole oikein onnistunut: se on ollut vetistä ja rumaa. Hieman googlailua harjoitettuani hokasin, että ruokalajin voi tehdä myös pakasteherneistä. Ja oi onnea, nykyään osaan kokata sievän ja maukkaan hernemuhjun!

Suosikkini ovat mintulla maustetut muhjatut herneet ja meillä sitä syödään yleensä paistetun vaalean kalan kanssa perunamuusin tilalla. Netti on väärällään minttuisten muhjuherneiden ohjeita ja oma versioni näyttää olevan hyvin läheistä sukua ainakin Jamie Oliverin ohjeelle.


Mushy peas 2-4:lle

2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
vajaa 0,5 dl mintunlehtiä
400 g pakasteherneitä
1 rkl vettä
1 rkl voita
suolaa mustapippuria
(pieni loraus sitruunamehua tai valkoviinietikkaa)

Kuullota sipulia pari minuuttia oliiviöljyssä.

Lisää minttu ja herneet, ja jatka kuullottamista muutama minuutti.

Lisää vesi, peitä kannella ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes herneiden väri on muuttunut armeijanvihreäksi.

Lisää voi, suola, mustapippuri ja halutessasi etikkaa tai sitruunamehua. Soseuta.

1 kommentti:

  1. Oli hyvää! En tosin hauduttanut herneitä ihan noin kauan, mutta raikkaalta maistui! Teki mieli heittää sekaan ranskankermapurkin loppu, mutten uskaltanut. Ehkä ensi kerralla repäisen jotain sensuuntaista ihan vain koemielessä..

    VastaaPoista