tiistai 21. helmikuuta 2012

Mantelicroissant


Laskiaisen aikaan ruokablogit pursuavat laskiaispullien ja itsetehdyn mantelimassan ohjeita sekä gallupeja siitä, haluaako pullansa mantelimassalla, hillolla vai överisti kummallakin. Kontribuutioni suureen laskiaispullakeskusteluun on tämä: ostan pullani aina kaupasta ja mantelitäytteisenä.

Laskiaispullavinkkejä minulta ei siis löydy, mutta aiheeseen liittyen ajattelin postata mantelicroissantien ohjeen. Olen törmännyt Lontoossa ja Pariisissa näihin manteli-ihanuuksiin ja on erittäin suuri epäkohta, että niitä ei saa Suomen Jyväskylästä. Olen kuullut huhuja, että Helsingissä niitä olisi jonkin konditorian valikoimassa, mutta omin silmin en ole ilmiötä todentanut.

Kuten niin monesti olen todennut, olen surkea ja kärsimätön leipuri, joten itsetehty croissant-taikina on kertakaikkinen mahdottomuus. Croissant-himon yllättäessä käytän yleensä Danerollesin taikinalevyä, joka on helppo, nopea ja ihan kohtuullisen makuinenkin. Laiskan naisen mantelicroissant syntyykin (iik ja kauhistus) purkkitaikinasta, puolikkaasta mantelimassapötköstä seka tomusokeripöläyksestä.

Juu-juu, itseään kunnioittavan ruokablogistin ei pitäisi tällaisia "ohjeita" julkaistakaan. Jos haluat toimia pidemmän kaavan mukaan ja tehdä taikinan, täytteen, sun muut itse, niin internet auttaa, en minä.


Mantelicroissant 6 kpl

1 prk Danerollesin croissant-taikinaa
75 g mantelimassaa eli puolikas pötkö esim. Mauste-Sallisen mantelimassaa
pari rkl tomusokeria

Toimi taikinapaketin ohjeen mukaan ja levitä taikinakolmiot uunipellille.

Leikkaa mantelimassapötkö pitkittäin kuuteen osaan ja asemoi lohkot croissantin leveään päähän:


Kääri taikina löysäksi rullaksi ja paista croissanteja 200 asteessa 12-16 minuuttia.

Nosta croissantit ritilälle jäähtymään, jonka jälkeen voit siivilöidä niiden päälle tomusokeria. Lisäksi iso kuppi maitokahvia ja köyhän naisen Pariisin pikaloma on valmis.

2 kommenttia:

  1. Heii!! Noita valmiita mekin aina käytetään! :) Joskus on pantu niihin jotain suolaista täytettä, juustoa tms, mutta enpä ole hoksannut että toimivat makeinakin leivonnaisina. Tämä menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Eugenia, sinne croissantiin voi varmaan kääriä jos jonkinmoista herkkua, mun ystävä alkoi manteliversiosta kuultuaan suunnitella suklaa- tai nutellatäytettä. Juusto on tietty kanssa mahtavaa.

    VastaaPoista