torstai 9. helmikuuta 2012

Kaaliwokki


En luultavsti ole koskaan syönyt kaaliruokaa, josta en olisi pitänyt. Tämän naurettavan yksinkertaisen kaaliwokin inspiraatioina ovat toimineet karmea nälkä, puolityhjä jääkaappi ja korealainen kimchi. Arkista, vaatimatonta, hyvää.

Kaaliwokkia voi tunkea vaikka pitaleivän sisään tai käyttää sitä kimchin tyylisenä lisäkkeenä. Mielestäni se toimii niin kuumana kuin kylmänäkin. Mieluiten kippaan kuitenkin kihisevän kuumaa wokkia lautaselle ja asemoin paistetun tai uppomunan kaalikeon päälle:



Kaaliwokki 2-4:lle

reilu loraus öjyä
n. 500 g kaalia ohueksi suikaloituna (n. 1/2 pieni tai 1/4 iso kaali)
1 tl chilitahnaa (esim. sambal oelek)
1 tl inkivääriä raastettuna
1 rkl soijakastiketta

Kuumenna wokkipannu todella kuumaksi.

Kaada pannuun reilusti öljyä ja heitä kaalisuikaleet heti perään.

Sekoita kaalia, kunnes se alkaa saada väriä. Jos pannu on tarpeeksi kuuma, tähän ei mene montaakaan minuuttia.

Lisää chilitahna ja inkivääri. Jatka paistamista sekoitellen hetki, kunnes kaali on pehmennyt, mutta on edelleen rapeaa.

Nosta pannu liedeltä ja kaada joukkoon soijakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti