lauantai 17. joulukuuta 2011

Paahdetut sienet


Tarjolla helppo ja huippu sieniohje! Uunivuoan pohjalle kerääntyy ihanaa voi-öljy-valkosipuli-lientä, joten suosittelen lämpimästi varaamaan sienten kylkeen kimpaleen maalaisleipää, jolla voit kaapia tämän sulan kullan suukkuseesi.

Tästä satsista riittää yhdelle pääruoaksi, kahdelle lisäkkeeksi ja kolmelle blinien kylkeen tai tapakseksi.


Paahdetut sienet 1-3:lle

250 g herkkusieniä
2 rkl (oliivi)öljyä
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,25 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä
n. 20 g voita
1 tl sitruunamehua
0,5 dl hienonnettua persiljaa

Pilko sienet: isot 4 osaan, keskikokoiset puoliksi, pienet voit jättää kokonaisiksi.

Laita sienet suurin piirtein lasagnevuoan kokoiseen astiaan. Luonnollisesti lasagnevuokaan, jos sellaisen omistat.

Lisää sienten joukkoon öljy, valkosipuli, suola, mustapippuri ja sekoita hyvin.

Murustele voi sienten päälle.

Paista 230 asteessa noin 20 minuuttia.

Lisää sitruunamehu ja persilja kypsien sienten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti