tiistai 13. syyskuuta 2011

Lehtikaaliraksut


Tarjolla terveellisiä sipsejä!

Muistan joskus lukeneeni jostain jenkkiruokablogista tms. lähteestä lehtikaalisipseistä. Vaikka tykkäänkin lehtikaalista valtavasti, suhtauduin sangen epäuskoisesti väitteisiin siitä, että uunissa paahtamalla kaalista olisi mahdollisuus saada aikaiseksi jotain ihanan rapeaa ja suolaista herkkua. No, olin väärässä.

Ei näitä perunalastuihin voi verrata, lehtikaalisipsit kun ovat paperinohuita ja melkein sulavat suussa. Makukin on ihan omanlaisensa, jotenkin vihreä. Mielestäni nämä ovat ihan huippuja.


Lehtikaaliraksut

75 g lehtikaalia
1 tl oliiviöljyä
0,5 tl sitruunamehua
0,25 tl (ruusu)suolaa

Poista lehtikaalista kova keskiruoti. Leikkaa kaali suupalan kokoisiksi biiteiksi ja levitä uunipellille.

Lisää kaalin päälle oliiviöljyä, sitruunamehua ja suolaa. Pöyhi kunnolla ja levitä kaali yhteen kerrokseen uunipellille.

Paista 150 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kaali on rapeaa.

2 kommenttia:

  1. Nyt vasta huomasin tän ohjeen! Vaikuttaa tosi hyvältä! Meidän luomukauppiaalla on ollut parina kesänä lehtikaalia. Ostin, varmaankin höyrytin, ja hyvä etteivät jääneet syömättä. Olivat sitkeitä ja kitkeriä. Tätä on pakko kokeilla - lehtikaalin idea on niin joukutteleva, että pakkohan sen on jollain valmistustavalla olla hyvää!

    VastaaPoista
  2. Eugenia, lehtikaali on kieltämättä haasteellinen kasvis. Nykyään teen raa'asta lehtikaalista salaattiakin, mutta sitä en tosiaan suosittele lehtikaalinoviisille, on sen verran aikuiseen makuun! Sitä käytetään paljon myös viherpirtelöissä, kun on niin superterveellistä. Mutta nämä raksut ovat kyllä mainioita, suosittelen kokeilemaan, kun lehtikaalisesonki seuraavaksi koittaa!

    VastaaPoista