keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Uuniparsakaali

Parsakaaliaika on koittanut, kotimainen parsakaali maksaa alle euron kilo! Parsakaalihan on aivan huippua höyrytettynä, fetapiirakassa, sinihomejuustogratinoituna, keitossa, nuudeliwokissa, pastasalaatissa, you name it... Tämänhetkinen suosikkini on kuitenkin parmesankuorrutettu uuniparsakaali. Pyydän, kokeile tätä herkkua, jos vain mitenkään voit ajatella näillä helteillä uunin kuumentamista - lupaan, että kaali on hikoilun arvoista!


Parmesankuorrutettu uuniparsakaali 2-4:lle

1 iso parsakaali (n. 500-600 g)
3 rkl oliiviöljyä
pieni ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 dl Parmigiano Reggianoa raastettuna

Leikkaa parsakaalin kukinnot irti "rungosta" niin, että niihin jää reilusti vartta. Pilko isoimmat floretit sen kokoisiksi, että kaikki kukinnot ovat suurin piirtein saman kokoisia. Jos kukintojen varret vaikuttavat kovin paksuilta, leikkaa niihin viilto.

Laita kukinnot kulhoon ja sekoita oliiviöljy huolellisesti parsakaalin joukkoon. Levitä kukinnot uunivuokaan yhteen kerrokseen ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. (Suolaa kannattaa laittaa nuukasti, juusto on melkoisen suolaista.)

Paista parsakaalia 220 asteessa 15 minuuttia. Ota parsat uunista, ripottele päälle parmesan ja jatka paistamista 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti