perjantai 11. toukokuuta 2012

Chili-rosmariinipähkinät


Paahdetut pähkinät ja mantelit ovat mahtavia, eikä niiden valmistamiseen tarvitse välttämättä mitään ohjetta, kunhan sekoittaa erilaisia mausteita ja öljyjä pähkinöihin ja paahtaa settiä 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Onnistuu paistinpannullakin ja esimerkiksi kuorimattomat mantelit, suola, chili ja oliiviöljy ovat aika pistämätön klassikko.

Tämän hetken suosikkipähkinöiden ohje on kuitenkin peräisin Nigella Lawsonilta. Ihan pientä säätöä olen tehnyt, alkuperäinen ohje löytyy esim. täältä. Kuumien chili-rosmariinipähkinöiden seuraksi sekä Nigella että minä suosittelemme tosi kylmää bisseä.


  • Käytän ohjeessa valmiita pähkinäsekoituspusseja, ainakin Eldoradolta löytyy muutamakin vaihtoehto. Pekaani, macadamia, saksanpähkinä, cashew, hasselpähkinä, manteli, maapähkinä ja parapähkinä ainakin soveltuvat tähän tarkoitukseen.
  • Intiaanisokerin voi korvata fariinisokerilla. Mausteiden määrää kannattaa myös soveltaa omaan makuun sopivaksi. Aiemmin käytin esim. reilummin chilijauhetta, mutta tällä hetkellä käyttämäni luomuchilijauhe on niin tujua kamaa, että ripaus sitä riittää. 


Chili-rosmariinipähkinät
Nigella Lawsonin alkuperäisohje

n. 200 g erilaisia pähkinöitä ja/tai manteleita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl intiaanisokeria
0,5 tl kuivattua rosmariinia tai ainakin tuplasti tuoretta
ripaus chilijauhetta

Sekoita kaikki aineet hyvin ja levitä uunipannulle. Paahda 175 asteessa kymmenkunta minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti