maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hehkutus: PajuniemiLuullakseni on aika utopistista ajatella, että maailman väestö kääntyisi vapaaehtoisesti kasvissyöjiksi. Realistisempaa olisikin yrittää saada ihmiset kuluttamaan nykyistä vähemmän ja entistä eettisemmin tuotettuja eläinperäisiä tuotteita. Munia ja maitotuotteita on löytynyt jo pitkään sangen helposti luomuna, mutta luomulihatuotteita on ollut niukemmin tarjolla. Hienoa, että tilanne on parantumaan päin ja markkinoilla toimii Pajuniemen kaltainen lihatuotteiden valmistaja, jonka visiona on muuttua vähitellen kokonaan luomutaloksi.

Pajuniemen luomutuotevalikoima on laaja: on maksamakkaraa ja leikkeleitä, lihahyytelöä ja pekonia, nakkeja ja makkaroita sekä kokonaista pakastekanaa. Yhä harvemmalla sekasyöjällä eettisemmän lihankuluttamisen esteenä onkin nykyään huono saatavuus tai niukka valikoima. Hyvä Pajuniemi!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin hihkuttiin, kun nähtiin ensimmäinen tiedote noista luomukanoista! Vielä odotellaan, että itse kanat ilmestyisivät pakastealtaaseen. Ja kauppiasta ON ahdisteltu...

    VastaaPoista
  2. Eugenia, mun vakkarikaupasta löytyy jo luomukanoja ja olen ostanutkin yhden. Kypsensin sen kokonaisena uunissa, mutta tuli vähän kuivaa ja mautonta. Vika on epäilemättä taidoissa eikä tipussa, olen sen verran tuore ja satunnainen sekasyöjä, että eläinten kokkaaminen ei ole oikein hallussa. Mutta on tosiaan mahtavaa, että vihdoin markkinoille saatiin luomukanaa!

    VastaaPoista