maanantai 23. toukokuuta 2011

Cheddar-chipotlepurilaiset



Esittelin edellisessä postauksessa New York Timesin täydelliset hampurilaissämpylät ja nyt ehdotan, että täytät nämä täydelliset sämpylät seuraavalla tavalla:

Cheddar-chipotlepurilaiset 2:lle

Chipotle-jogurttikastike:
1 dl paksua turkkilaista jogurttia
0,5 dl hienonnettua tuoretta korianteria
1 tl Tabasco Chipotlea
0,5 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,25 tl suolaa

Jauhelihapihvi:
200 g luomunaudan jauhelihaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä paistamiseen

2 halkaistua hampurilaissämpylää
50 g voimakasta cheddar-juustoa viipaleina tai raasteena
muutama salaatinlehti
1 tomaatti paksuina viipaleina
0,5 punasipuli viipaloituna

Yhdistä kaikki jogurttisoossin aineet ja sekoita hyvin.

Mausta jauheliha ja muotoile siitä kaksi pihviä. Tee pihveistä mieluummin ohuita ja isoja kuin paksuja ja pieniä, koska pihvi menee tuntuvasti kasaan paistettaessa. Yritä tehdä pihveistä myös hieman kuppimaisia eli keskeltä ohuempia kuin reunoilta, niin täytteiden pysyminen burgerin sisällä helpottuu kummasti. Itse muotoilen pihvit yksittäisten leivinpaperipalasten päälle, josta ne on helppo kipata ehjänä paistinpannulle.

Ennen kuin alat paistaa pihvejä, paahda sämpylöiden leikkauspinnat kuumalla ja kuivalla pannulla. Siirrä hieman väriä saaneet sämpylät lautasille, pyyhkäise muruset talouspaperilla pannusta, lisää öljy ja anna kuumentua pieni hetki.

Lisää pihvit pannulle ja paista ne kypsäksi kummaltakin puolelta.

Levitä jogurttikastiketta sämpylöiden leikkauspinnoille ja kokoa purilaiset.

2 kommenttia:

  1. Hehee, nytpä tiedänkin mitä syön päivälliseksi! Kiitos taas kerran!

    VastaaPoista
  2. Me ollaan syöty hamppareita 4 päivää: kahdesti illalliseksi ja kahdesti lounaaksi. Jaakko ehdotti, että söisimme tästä lähtien vain hampurilaisia, hmmm...

    VastaaPoista