tiistai 5. huhtikuuta 2011

Pinaatti-fetapasta


Pinaattia tulee syötyä suhteellisen harvoin, vaikka se on niin kovin terveellistä ja mielestäni hyvääkin. Löysin Tuija Ruuskan Aurinkomaa-keittokirjasta supersimppelin pinaattipastan ohjeen, jota oli tietenkin testattava. Helppo, hyvä ja nopea - siinäpä kolme ruoanlaittoon liittyvää hienoa laatusanaa, jotka takaavat ruokaohjeelle pääsyn reseptivihkoni vakkariksi!

Rukkasin vähän ohjetta: alkuperäisohjeessa ei käytetty valkosipulia, mustapippuria eikä fetaa. Muutin myös muiden raaka-aineiden määriä ja ihan vähän metodiakin. Ilman Tuija Ruuskaa en kuitenkaan olisi keksinyt yhdistää pastaa ja pinaattia tällä tavalla, joten kiitos, Tuija!

  • Älä missään nimessä erehdy ostamaan jotain kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa tätä ruokaa varten - tai oikeastaan koskaan ikinä mitään varten. Aito asia tai ei asiaa lainkaan, sano.
  • Pinaattisesongin aikaan suosittelen pakastepinaatin korvaamista tuoreella. 

Pinaatti-fetapasta 2:lle

170 g spagettia
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli ohuina siivuina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
0,5 pss (75 g) pakastepinaattia
0,5 tl suolaa
100 g feta-juustoa
mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi.

Kuullota sillä välin sipulia oliiviöljyssä nelisen minuuttia, lisää valkosipuli ja noin minuutin kuluttua jäiset pinaattikikkareet. Sekoittele, kunnes pinaatti on sulanut ja vesi suurin piirtein haihtunut. Heitä suolaa päälle.

Ota tilkka pastan keitinvettä talteen, valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan. Kippaa pinaatti-sipuliseos perään ja lorauta myös tilkka keitinvettä, jos pasta vaikuttaa ikävän kuivalta.

Sekoita raivokkaasti, jaa lautasille, muruste feta pastan päälle ja pyöräytä annoksille vielä muutama kierros mustapippuria myllystä.

2 kommenttia:

  1. Kiitti taas hyvästä ruokavinkistä, oli nopeaa ja maistuvaa kuten lupasit!

    VastaaPoista