Tankoparsa muuttuu melko nopeasti ikävän tikkuiseksi, joten sen kokkaaminen pian ostamisen jälkeen on suositeltavaa.
Jos et kuitenkaan ala kokata heti parsaostoksilta saavuttuasi, toimi seuraavalla tavalla: pese parsat kylmällä vedellä, kääri kosteana puhtaaseen keittöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja siirrä jääkaappiin.
Parsan työstäminen aloitetaan trimmauksella: jos tyvi vaikuttaa puumaiselta, leikkaa muutaman sentin pätkä pois ja kuori parsan alakolmannes, jos se vaikuttaa paksulta ja tikkuiselta. Trimmattuja osia ei kannata kipata biojätteeseen vaan suositeltavaa on keittää niistä kasvisliemi, joka on oiva pohja esimerkiksi parsarisotolle.
Parsaa kannattaa varata vähintään...
- lisäke: 125 g / hlö
- alkuruoka tai kevyt pääruoka: 250 g / hlö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti