torstai 31. maaliskuuta 2011

Minttutee


Yrttikausi on käynnistynyt! Talvikuukausina on niin kylmä, ettei tuoreyrttejä saa millään paleltumatta kaupasta kotiin, mutta nyt kelit ovat lämmenneet sen verran, ettei yrttipuskan kylmettymisestä ole huolta. Ja kun valokin on lisääntynyt, voi yritit siirtää kotona isompaan purkkiin ja hyvässä lykyssä ne tuottavat ihan satoakin! 

Kasvatin minttua viime kesänä ensimmäistä kertaa ja se menestyi hämmästyttävän hyvin, olin ihan ihmeissäni valtavan minttusadon kanssa. Muutama mintturesepti jäikin viime kesältä hihaan, joten ulkolämpötilojen noustua luvassa mm. minttulimonadin ohje. Nyt lämpötilat ovat kuitenkin vielä sitä luokkaa, että mintusta keitellään aivan ihastuttavaa teetä.


Minttutee 1:lle

2,5 dl vettä
1 dl melko tiukkaan pakattuja mintunlehtiä ja -varsia
hunajaa tai ruokosokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä.

Lisää kattilaan minttu, peitä kannella ja anna hautua viitisen minuuttia.

Siivilöi kuppiin ja lisää hunaja tai sokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti