maanantai 30. tammikuuta 2012

Vuohenjuusto-karpalosalaatti



Kääk, kolmas vuohenjuusto-ohje putkeen...

Vuohenjuusto-karpalosalaatti on saanut inspiraationsa jenkkisaiteilta, ainakin täällä tehdään hyvin samanlaista salaattia. Vuohenjuuston, saksanpähkinän, karpaloiden, "talvivihreiden" ja kirpeän makean salaatinkastikkeen yhdistelmä toimii älyttömän hyvin. Lisäksi salaatti on ulkoasultaan elegantti kuin pikkumusta ja helmikorvakorut. Komennan kaatamaan kyytipojaksi lasillisen hyvin jäähdytettyä, kevyttä valkoviiniä!


  • Jenkkiohjeissa salaattipohjana käytetään winter greensejä, joten kirpeä rucola, punasaatti, endiivi ja sen semmoiset ajavat asian. Itse haluan päästä helpolla ja ostan yleensä pussillisen Crispy Tris -luomusalaattisekoitusta, jossa on rucolan ja punasalaatin lisäksi jotain kolmattakin lajiketta, en nyt muista mitä... 


Vuohenjuusto-karpalosalaatti 4:lle

Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1,5 tl punaviinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl Dijon-sinappia
2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

n. 150 g salaattisekoitusta

n. 200 g vuohenjuustoa viipaleina tai murusteltuna
n. 20 saksanpähkinää
4 rkl kuivattuja karpaloita

Laita kaikki salaattikastikkeen aineet kannelliseen purkkiin ja ravista raivokkaasti.

Sekoita 2/3 kastikkeesta salaattisekoituksen joukkoon ja jaa salaatti lautasille.

Asemoi vuohenjuusto, muutamaan osaan pienityt saksanpähkinät sekä karpalot salaatin päälle. Pirskottele jäljelle jäänyt kastike koko komeuden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti