torstai 22. joulukuuta 2011

Fetatäytteiset uunibataatit


Olen kauheiden ruokakuvien mestari! Aivan valtavan surullinen bataattikuva! Älä anna kuvan hämätä, livenä ruoka näyttää paljon söpömmältä ja maistuu ältsin hyvältä.


Fetatäytteiset uunibataatit 2:lle

1 keskikokoinen bataatti (n. 450 g)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Fetatäyte:
1,5 dl turkkilaista jogurttia
100 g feta-juustoa murusteltuna
1 tl kuivattua timjamia tai ainakin tuplasti enemmän tuoretta
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä

5 kalamata-oliivia hienonnettuna

Halkaise bataatti pitkittäin ja pistele veitsenkärjellä leikkauspintaan reikiä. Reiät saavat olla syviä, mutta ei läpi asti ulottuvia.

Voitele leikkauspinnat oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen aineet ja laita jääkaappiin odottamaan bataattien valmistumista.

Jaa täyte kypsille bataateille ja ripottele oliiveja päälle. Haarukan lisäksi pöytään kannattanee kattaa myös lusikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti