perjantai 9. syyskuuta 2011

Uunikukkakaali


Tykkään kovasti kaikenlaisista kaaleista, jos se ei vielä ole tullut ilmi. Tovi sitten esittelin uuniparsakaalin ohjeen, joten luontevaa jatkoa on kertoa maailmalle uunikukkakaalista.


  • Kokeile erilaisia mausteita, esim. curry-kukkakaaliyhdistelmä on aika huippu.
  • Mitä enemmän leikkauspintaa kukkakaaleissa on, sitä parempi lopputulos, joten tässä ei tarvitse pyrkiä säilyttämään kukintoja kokonaisina. Kokonaisen kaalin voi vaikka viipaloida sentin siivuiksi, jos florettien pilkkominen tuntuu työläältä.


Uunikukkakaali 4:lle

1 kukkakaali
2-4 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Pilko kukkakaali melko pieneksi. Isoksikin voi pilkkoa, mutta kypsyminen kestää silloin kauemmin.

Sekoita kukkakaalin joukkoon öljy, levitä yhteen kerrokseen uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kääntele ainakin kerran paahtamisen aikana.

Mausta kypsä kukkakaali suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti