keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Limeruudut


Sitrusleivonnaiset ovat yksi monista heikkouksistani. Näihin limettineliöihin sain idiksen joltain jenkkisaitilta, joka on mystisesti kadonnut kirjanmerkeistäni, joten lisään lähteen, jos ja kun sen joskus löydän. Olen muokannut ohjetta jonkin verran, joten ihan törkeästä varkaudesta ei toivottavasti ole kyse.

  • Käytän noin 16 x 26 cm -kokoista vuokaa, mutta se on vähän turhan iso ja ruuduista tulee kovin ohuita. Seuraavalla leivontakerralla ajattelinkin taitella foliosta pienemmän vuoan, kun piirasvuokavalikoimani on melkoisen suppea, eikä mulla ole kovin suurta intressiä kasvattaakaan sitä. 
  • Myös sitruunaruudut ovat aivan mahtavia: korvaa limet yhdellä luomusitruunan kuorella ja mehulla.
  • Ohjeessa käytetään kondensoitua maitoa, jota saa ainakin täällä Jyväskylässä niin etnisistä, kuin K- ja S-kaupoistakin. Maito löytyy säilykehyllystä ja ainakin tällaisia versioita on olemassa:




Limeruudut

5 dl voita sulatettuna + 2 rkl vuoan voiteluun
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
3 luomulimen mehu ja kuori raastettuna
(koristeeksi siivilöityä tomusokeria)

Sekoita voisula, sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe hyvin.

Levitä puolet voi-kauraseoksesta voidellun piirasvuoan pohjalle.

Sekoita kondensoituun maitoon limen mehu ja kuori. Kaada täyte piiraspohjalle.

Murustele loppu kaura-voiseoksesta täytteen päälle.

Paista 175 asteessa puoli tuntia.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele ruudut halutessasi siivilöidyllä tomusokerilla.

Ruudut säilyvät hyvänä monta päivää kelmutettuna jääkapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti