Tässä versiossa juusto karkasi keitosta leivän väliin.
Reseptivihkon ensimmäisen reseptin olisi pitänyt varmaan olla joku ihana pastellivärinen leivos. Valitsin kuitenkin tomaattikeiton, joka kertoo minusta ruoanlaittajana paljon enemmän kuin ihana leivos: olen melkoisen onneton leipuri ja suuri (ehkä suurin) keittojen ystävä. Tässäpä kaksi aihetta, joiden käsittely ei aivan saletisti jää tähän - sopat ja hyvin rajallinen kyvykkyyteni leipoa!
Mutta, mutta, takaisin tomaattikeiton pariin. Tämä ohje on julkaistu aiemmin toisessa blogissani, Pikkukeskiviikossa, mutta laitan sen tännekin, niin kaikki ohjeet ovat sievästi ja selkeästi yhdessä paikassa. Tomaattikeiton tekeminen ei nyt ihmeitä vaadi, eikä välttämättä reseptiäkään, mutta kun juuri tämä tomaattikeitto on suosikkini, niin onhan se esiteltävä maailmalle.
- Vuohenjuuston voi korvata kermalla tai esimerkiksi sulate- tai tuorejuustolla.
- Juustot ja kermat voi jättää kokonaan pois ja lisätä lautaselle vaikkapa uppomunan tai raejuustoa.
- Vegaanisessa keitossa juuston voi korvata esimerkiksi pehmeällä tofulla tai kaurakermalla.
- Tomaattimurskan merkillä on väliä! Itse käytän yleensä aina Pirkan luomumurskaa, mutta Mutti toimii myös hyvin.
- Jos keittoa jää ärsyttävästi puoli lautasellista yli, sekoita soppa kypsän spagetin joukkoon, heitä päälle muutama oliivi, murustele fetaa ja illallinen kahdelle on valmis!
- Ruokalusikallinen tarkoittaa 15 millilitraa ja teelusikallinen 5 millilitraa, joten jos käytät mittaamisen tavallisia lusikoita, puolitoistakertaista annetut määrät.
Pikkukeskiviikon tomaatti-vuohenjuustokeitto 4:lle
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia jotenkuten pilkottuna
2 valkosipulinkynttä suurpiirteisesti hienonnettuna
1 rkl Provencen yrttimaustetta
2 x 500 g tomaattimurskaa (Pirkka luomu)
5 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta (Reformi luomu)
1 tl intiaanisokeria
100 g vuohenjuustoa murusteltuna
suolaa
mustapippuria
Kuullota sipulia oliiviöljyssä nelisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista minuutin verran.
Lisää yrttimauste, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemijauhe. Hauduttele keittoa kansi raollaan 30-60 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla, lisää vuohenjuusto ja soseuta soppa.
Testasin tätä reseptiä, tulipa hyvää!
VastaaPoistaHyvä Risto! Tomaatti-vuohenjuustokombinaatio nyt vaan on ihan killeri.
VastaaPoista