keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Jeeraiset porkkanat


Jeeralla maustetut porkkanat ovat vanha suosikkilisäke, jota ei ole tullut kokkailtua vähään aikaan. Ohje perustuu Vivi-Ann Sjögrenin reseptiin, jonka bongasin useampi vuosi sitten Hesarin Kuukausiliitteestä. Porkkanat sopivat hyvin Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka -akselin ruokien kylkeen: esimerkiksi kikherne-cous-cous, mujadara, lammaspyörykät tai tagine ovat oivia seuralaisia porkkanoille.


Jeeraiset porkkanat 4:lle

500 g porkkanoita kuorittuna ja pilkottuna
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
2 valkosipulinkynttä hyvin ohueksi viipaloituna
0,5 tl jeeraa (eli juustokuminaa) jauhettuna
0,5 tl suolaa

(Lisäksi esim. sesaminsiemeniä, hienonnettuja yrttejä tai herneenversoja)

Höyrytä (tai keitä) porkkanat napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia.

Sekoita loput aineet keskenään.

Valuta kypsät porkkanat ja sekoita öljykastike kuumien porkkanoiden joukkoon. Anna maustua muutama tunti huoneenlämmössä. Porkkanat säilyvät muutaman päivän.

(Ripottele tarjoiltaessa porkkanoiden päälle sesaminsiemeniä, yrttejä tai herneenversoja.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti