Jeeraiset porkkanat 4:lle
500 g porkkanoita kuorittuna ja pilkottuna
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
2 valkosipulinkynttä hyvin ohueksi viipaloituna
0,5 tl jeeraa (eli juustokuminaa) jauhettuna
0,5 tl suolaa
(Lisäksi esim. sesaminsiemeniä, hienonnettuja yrttejä tai herneenversoja)
Höyrytä (tai keitä) porkkanat napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia.
Sekoita loput aineet keskenään.
Valuta kypsät porkkanat ja sekoita öljykastike kuumien porkkanoiden joukkoon. Anna maustua muutama tunti huoneenlämmössä. Porkkanat säilyvät muutaman päivän.
(Ripottele tarjoiltaessa porkkanoiden päälle sesaminsiemeniä, yrttejä tai herneenversoja.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti