torstai 21. heinäkuuta 2011
Kylmä kurkkukeitto
Täällä taas keitto-ohjeen kanssa, kuinkas muutenkaan.
Omistan yhden aivan pistämättömän hyvän kurkkukeiton ohjeen. Ikävä uutinen on se, että olen kadottanut kyseisen reseptin. Lohdutuspalkinnoksi tarjoilen bulgarialaisen kurkkukeiton ohjeen, jonka löysin niinkin eksoottisesta lähteestä kuin Ulkoasiainministeriön julkaisemasta opuksesta Makuja laajentuvasta unionista.
Keiton nimi on kylmä jogurtti-kurkkukeitto, mutta mielestäni nimeksi sopisi aivan hyvin myös mummon hölskytyskurkut -smoothie. Ihan mainiota hellepäivän apetta.
Tein jotain muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, mutta aika uskollinen versio tämä kuitenkin on.
Kylmä jogurtti-kurkkukeitto 2:lle
1,5 kurkkua pilkottuna
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
5 saksanpähkinää
0,5 tl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
tuoretta tilliä hienonnettuna
Laita kaikki aineet tilliä lukuunottamatta tehoseoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdytä keittoa pari tuntia jääkaapissa.
Koristele keitto hienonnetulla tillillä. Myös pähkinää voi asetella koristeeksi, jos jäi ylimääräisiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti