torstai 21. heinäkuuta 2011

Kylmä kurkkukeitto


Täällä taas keitto-ohjeen kanssa, kuinkas muutenkaan.

Omistan yhden aivan pistämättömän hyvän kurkkukeiton ohjeen. Ikävä uutinen on se, että olen kadottanut kyseisen reseptin. Lohdutuspalkinnoksi tarjoilen bulgarialaisen kurkkukeiton ohjeen, jonka löysin niinkin eksoottisesta lähteestä kuin Ulkoasiainministeriön julkaisemasta opuksesta Makuja laajentuvasta unionista.

Keiton nimi on kylmä jogurtti-kurkkukeitto, mutta mielestäni nimeksi sopisi aivan hyvin myös mummon hölskytyskurkut -smoothie. Ihan mainiota hellepäivän apetta.

Tein jotain muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, mutta aika uskollinen versio tämä kuitenkin on.

Kylmä jogurtti-kurkkukeitto 2:lle

1,5 kurkkua pilkottuna
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
5 saksanpähkinää
0,5 tl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
tuoretta tilliä hienonnettuna

Laita kaikki aineet tilliä lukuunottamatta tehoseoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Jäähdytä keittoa pari tuntia jääkaapissa.

Koristele keitto hienonnetulla tillillä. Myös pähkinää voi asetella koristeeksi, jos jäi ylimääräisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti