torstai 9. elokuuta 2012

Paahdetut tofukuutiot


Vielä pari vuotta sitten tofu oli überterveellisen raaka-aineen maineessa. Nyt ääni kellossa on muuttunut ja soijatuotteita yleensäkään ei pidetä optimaalisimpana mahdollisena ihmisravintona. Itse kulutan sen verran nuukasti soijatuotteita, että en ole jaksanut perehtyä keskusteluun juurikaan ja syön hyvällä halulla tofuni silloin kun sille päälle satun.

Olen joskus tehnyt jotain uunitofujuttuja, mutta en koskaan ole älynnyt paahtaa tofukuutioita ennen kuin törmäsin metodiin chow.com-saitilla. Chow'n videot ovat aivan järkyttävän koukuttavaa katsottavaa, suosittelen...

Kuvan salaatissa on muuten keltaista tomaattia, joten olen käyttänyt ihan maltillista kännyräpsysuodatinta, jos ihmettelit.

  • Chow'n videossa vinkataan, että tofukuutioihin voi sekoittaa uunista ottamisen jälkeen esim. pestoa, curry- tai barbeque-kastiketta. En tiedä miksi maustekastike pitäisi lisätä vasta uunistaottamisen jälkeen, itse taidan seuraavalla kerralla kokeilla maustamista ennen uuniinlaittamista.
  • Käytä kuutioita salaateissa, nuudelijutuissa, cocktail-paloissa...


Paahdettu tofu

n. 250 g kiinteää tofua
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kevyesti niin, että tofusta irtoaa vähän nestettä.

Leikkaa tofu isoiksi kuutioiksi, sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri ja levittele kuutiot uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja käänetele kuutioita paistamisen puolivälissä.

2 kommenttia:

  1. Tästä tuli tosi hyvä salaatti; paahdettu tofu + avokado on hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risto, uskollinen seuraajani! Tartuit toimeen ilmeisesti heti, kun julkaisin ohjeen. Hyvä niin!

      Poista