keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Munakoiso-jogurttitahna


Löysin ruokakaupasta hämmästyttävän edullisia munakoisoja ja innostuin niin, että ostin niitä heti 8 kappaletta. Paahdoin muutaman koison uunissa ja tein niistä mömssiä eli munakoiso-jogurttitahnaa. Se on aika mahtavaa vaikka paahdetulla maalaisleivällä. On myös täysin mahdollista dipata (dippailla?) siihen eriaisia syötäviä juttuja.


Munakoiso-jogurttitahna

2 pientä munakoisoa (yht. reilu 600 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia

Pistele munakoisoihin haarukalla reikiä ja paahda niitä 200 asteessa noin tunti.

Anna munakoisojen jäähtyä, poista kuori ja pilko reiluiksi paloiksi.

Lisää loput aineet munakoisojen joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti